Livas Company, Livas News, Διάφορα, Εκδόσεις

Tζ.Κ. Ρόουλινγκ: ΔΩΡΕΑΝ online

Η γνωστή και πολυβραβευμένη συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα κλιμακώσει την κυκλοφορία του νέου παιδικού της μυθιστορήματος με τίτλο “The Ickabog” τις επόμενες εβδομάδες., δημοσιεύοντας το βιβλίο της σε μικρά κεφάλαια στην επίσημη ιστοσελίδα του νέου βιβλίου της με σκοπό να διατεθεί δωρεάν στους αναγνώστες της.

“Αποφάσισα να δημοσιεύσω ΤΟ ICKABOG για δωρεάν ανάγνωση στο ίντερνετ ώστε τα παιδιά την περίοδο της καραντίνας -ή έστω και εκείνα που επέστρεψαν στο σχολείο αυτούς τους περίεργους και ταραχώδεις καιρούς-να μπορούν να το διαβάσουν ή να τους το διαβάσουν”, είπε η συγγραφέας σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η γνωστή συγγραφέας φιλοξενεί το Ickabog σε νέα ιστοσελίδα όπου δημοσιεύονται από ένα έως τρία κεφάλαια τη φορά, σύμφωνα με τα λεγόμενα της. Τα πρώτα κεφάλαια είναι ήδη διαθέσιμα για το κοινό και παρότι δεν υπάρχει περιγραφή για το τ συνεπάγεται στην ιστορία το Ickabog μοιάζει να έχει περισσότερα κοινά με τα παραδοσιακά παραμύθια.  Φανταστείτε μακρινά βασίλεια άρχοντες και βασιλιάδες. Παρότι η ιδέα αυτού του βιβλίου είχε συλληφθεί όσο έγγραφε την εξωφρενικά επιτυχημένη σειρά βιβλίων του Χάρι Πότερ από όπου έγινε και γνωστή, το Ickabog δεν έχει καμία συσχέτιση με το γνωστό μας πρασινομάτη μάγο.

“Δεν είναι Χάρι Πότερ και δεν περιέχει μαγεία.» έγραψε η Ρόουλινγκ. «Αυτή είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία

 Το Ickabog φαίνεται να δημιουργήθηκε με το γνωστό τρόπο που μας έχει εκμυστηρευτεί η συγγραφέας : της ήρθε η ιδέα πολύ καιρό πριν και το διάβασε στα 2 μικρότερα παιδιά της κεφάλαιο το κεφάλαιο τη βραδιά ενώ εργαζόταν πάνω σε αυτό. Όταν έφτασε ο καιρός να το εκδώσει αποφάσισε να παρουσιάσει ένα βιβλίο για ενήλικές και έτσι το Ickabog κατέληξε στη σοφίτα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ρόουλινγκ αποφάσισε να το ξεθάψει από την εν λόγω σοφίτα , να βάλει μερικές νέες πινελιές και να το παρουσιάσει online.

“Το Ickabog είναι μια ιστορία που αφορά την αλήθεια και την κατάχρηση εξουσίας” ανέφερε στην προσωπική της ιστοσελίδα. “ Για να προλάβω μια προφανή ερώτηση: η ιδέα μου ήρθε πριν πάνω από μία 10ετία, οπότε δεν προορίζεται να διαβαστεί ως μια απάντηση για το τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή.  Η θεματολογία είναι διαχρονική και ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε εποχή ή χώρα

Η συγγραφέας επίσης παροτρύνει τα παιδιά να βοηθήσουν στην εικονογράφηση του βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση της σημειώνει πως είναι ένας επίσημος διαγωνισμός που διοργανώνεται και διοικείται  από τη Scholastic και όσοι συμμετέχουν θα μπορούσαν να δουν το έργο τους στην έντυπη έκδοση του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Δεν αναφέρεται εάν όσοι συνεισφέρουν θα λάβουν κάποια αποζημίωση ή αμοιβή για τη δουλειά τους ωστόσο στην ιστοσελίδα με τους επίσημους κανόνες του διαγωνισμού αναφέρεται ότι 34 νικητές στο σύνολο θα λάβουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου. Η Scholastic επίσης θα κάνει δωρεά βιβλίων αξίας  650$ στο σχολείο ή τη βιβλιοθήκη που θα επιλέξει ο εκάστοτε νικητής.


“Θα δώσω προτάσεις για το τι να σχεδιάζουμε καθώς προχωράμε, αλλά θα πρέπει να αφήσετε τη φαντασία σας να τρέξει άγρια.”

Μετά την αρχική προβολή του Ickabog στο διαδύκτιo, η Scholastic θα το δημοσιεύσει τον Νοέμβριο σε παραδοσιακές μορφές δηλαδή σε βιβλίο e-book και audio-book ενώ η Ρόουλινγκ θα παραχωρήσει τα έσοδα σε προγράμματα ενίσχυσης ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *