Livas News, Διάφορα

Gaming εξοπλισμός, πόσο σημαντικός είναι;

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια δεν είναι όπως ήταν, έχουν άλλες απαιτήσεις από τους παίκτες και από τις κονσόλες. Η τεχνολογία εξελίσσεται και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστια βήματα και επενδύσεις σε εξιδεικευμένα gaming προϊόντα. Γιατί όμως; Έχει να κάνει με τα e-sports και τα περιφερειακά που αναδεικνύουν ή πραγματικά βλέπει κανείς διαφορά με ακουστικά , ποντίκι , πληκτρολόγιο ή οθόνη μελετημένα και φτιαγμένα για gamers;

Όλοι όσοι ασχολούνται με το gaming και ιδιαίτερα με το online gaming αντιλαμβάνονται τις τεράστιες απαιτήσεις που έχουν τα παιχνίδια από τον χρήστη, σε ταχύτητα, παρατηρητικότητα, ακρίβεια και άψογο συγχρονισμό. Μπορεί λοιπόν το hardware να βοηθήσει; Πάμε να δούμε μερικά βασικά παραδείγματα και πως αυτά μπορούν να βελτιώσουν και να αλλάξουν την απόδοση σας χωρίς να αλλάξετε παρά μόνο τον εξοπλισμό σας.

HeadSet
Υπάρχει ένα σημαντικό προσόν που σου προσφέρει ένα καλό ζευγάρι headset: την δυνατότητα να εντοπίζει κανείς την προέλευση του ήχου στο χώρο και να αντιλαμβάνεσαι τα ηχητικά εφέ πιο ζωντανά και με καλύτερη αντίληψη έντασης και απόστασης συγκριτικά με απλά ηχεία ή ηχεία οθόνης/τηλεόρασης. Ένα αξιόλογο ζευγάρι ακουστικών λοιπόν σίγουρα μπορεί να ανεβάσει τις επιδόσεις σου σε παιχνίδια τύπου Fortnite, Overwatch, Call of Duty κτλ όπου παίζει βασικό ρόλο να μπορείς άμεσα να αντιληφθείς από που έρχεται ο εχθρός σου καθώς να μπορείς ταυτόχρονα να μιλάς με τους συμπαίκτες σου.

Με τί κριτήρια διαλέγουμε ένα ζευγάρι ακουστικών; Το πρώτο και το βασικότερο κομμάτι είναι η ποιότητα ήχου, υπάρχει πλέον μεγάλη γκάμα σε headset με εξαιρετικό ήχο και με τεχνολογία που αντιγράφει συστήματα ήχου 7.1 για τελείως ρεαλιστικά παιχνίδια. Το δεύτερο που πρέπει να σε απασχολεί είναι η άνεση και η ποιότητα των υλικών, θέλεις ένα ζευγάρι που δε θα σε κουράζει μετά από ώρες χρήσης  και σε κάνει να νιώθεις άνετα από τη πρώτη στιγμή που τα φοράς. Το τρίτο κριτήριο είναι το μικρόφωνο, να είναι καλής ποιότητας και να προσφέρει καθαρό και δυνατό ήχο στους συμπαίκτες σου.

DELL ALIENWARE AW2518H LED FHD GAMING MONITOR 25”

Οθόνες
Το να έχεις μια σωστή οθόνη είναι το Α και το Ω για όλα τα παιχνίδια όλων των ειδών, καθώς σε βοηθάει τόσο να επιβιώνεις μέσα στο παιχνίδι ή να βλέπεις τον εχθρό όσο και να απολαμβάνεις τα γραφικά που η εκάστοτε εταιρία σου προσφέρει. Μπορεί να πιστεύεται ότι μία μεγάλη 65” οθόνη είναι εντυπωσιακή και ίσως φέρει καλύτερα αποτελέσματα, όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι Pro gamers επιμένουν ότι με μια οθόνη 24” ή 32” έχεις ότι χρειάζεσαι χωρίς να κουράζεις τα μάτια και χωρίς να χάνεις ούτε Pixel από το παιχνίδι σου.  Στοιχεία όπως 4K ultra-high definition (UHD) και high dynamic range (HDR) μειώνουν πολύ το lag ενώ η τεχνολογία FreeSync / G-Sync που είναι πλέον διαδεδομένη πραγματικά βοηθάει την κάρτα γραφικών σας να αποδώσει στο 100% της.

Ποντίκια
Δύο είναι τα βασικά που κάνουν ένα gaming mouse να ξεχωρίζει από το απλό: η άνεση στο χέρι και η απόκριση του στο παιχνίδι, kαι τα δύο επηρεάζουν την επίδοση σου στο παιχνίδι.  

Για όσους παίζουν  rpg και online παιχνίδια σίγουρα το επόμενο που πρέπει να αναζητήσουν είναι πλαϊνά κουμπιά με δυνατότητα χρήσης macro και εναλλαγή στα Dpi. Στην αγορά πλέον υπάρχουν τόσες επιλογές στα ποντίκια και έχει επενδυθεί τόσος χρόνος και μελέτες πάνω στα gaming mice που στην πραγματικότητα είναι κατάλληλα ακόμα και για επαγγελματίες ιδιαίτερα όσους κάνουν χρήση προγραμμάτων τύπου photoshop.

Δύο είναι τα βασικά που κάνουν ένα gaming mouse να ξεχωρίζει από το απλό: η άνεση στο χέρι και η απόκριση του στο παιχνίδι. Και τα δύο επηρεάζουν την επίδοση σου στο παιχνίδι.  

Για όσους παίζουν  rpg και online παιχνίδια σίγουρα το επόμενο που πρέπει να αναζητήσουν είναι πλαϊνά κουμπιά με δυνατότητα χρήσης macro και εναλλαγή στα Dpi. Στην αγορά πλέον υπάρχουν τόσες επιλογές στα ποντίκια και έχει επενδυθεί τόσος χρόνος και μελέτες πάνω στα gaming mice που στην πραγματικότητα είναι κατάλληλα ακόμα και για επαγγελματίες ιδιαίτερα όσους κάνουν χρήση προγραμμάτων τύπου photoshop.

LOGITECH G413 USB GAMING KEYBOARD

Πληκτρολόγια
Το μεγαλύτερο ποσοστό από επαγγελματίες και βετεράνους του gaming κόσμου  προτείνουν μηχανικά πληκτρολόγια όπου κάθε κουμπί που πατιέται ελέγχεται από ξεχωριστό μηχανισμό σε αντίθεση με τα πληκτρολόγια μεμβράνης ή τα πλαστικά.

Οι εταιρίες πλέον έχουν εξειδικεύσει τον τομέα των μηχανικών κουμπιών που πλέον ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των χρηστών, μαλακά, αθόρυβα, με ήχο γραφομηχανής, με καλή απόκριση στο πάτημα με διαφοροποιήσεις στο πόσο δυνατό πάτημα χρειάζονται, τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν τέτοια γκάμα επιλογών που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.  Παράλληλα οι εταιρίες δίνουν μεγάλη βαρύτητα τόσο στην εμφάνιση των πληκτρολογίων όσο και στο πρακτικό κομμάτι προσθέτοντας RGB Led Lighting τεχνολογία καθώς και multimedia κουμπιά ή ακόμα και Macro κουμπιά που μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Συμπέρασμα: Τα εξιδεικευμένα για παιχνίδια περιφερειακά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εξέλιξη ενός παίκτη, αυτό όμως δε σημαίνει πως όσο πιο ακριβός ο εξοπλισμός τόσο πιο “pro” θα είναι. Ένα άνετο σετ ακουστικών , ένα καλύτερο μηχανικό πληκτρολόγιο με καλή απόκριση, ένα ποντίκι άνετο στο χέρι σου και ακρίβεια στο πάτημα σε συνδυασμό με ένα καλό mouse pad και μια οθόνη με γρήγορο ρυθμό ανανέωσης θα σε βάλουν σε νέες gaming εμπειρίες και μπορείς να βιώσεις και να απολαύσεις εκ νέου τα παιχνίδια σου. Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να ζήσεις την απόλυτη gaming εμπειρία που θα σε πάει σε άλλο επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *